Hem Allmänhet 3 tips för en bra datasäkerhet

3 tips för en bra datasäkerhet

1033
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Datasäkerhet är något som är av stor vikt för de flesta av oss. Att skydda sina uppgifter från hackers och nätattacker är ett måste både för företag och privatpersoner. Varför? För att mycket och känslig information finns just på nätet. VPN ligger det till grund för en bra datasäkerhet? Eller rättare sagt vad ligger till grund för en bra datasäkerhet? Här kommer de tre generellaste tipsen som är grundstenarna för en bombsäker digital säkerhet.

  • Skapa ett bra lösenord (exakt hur du gör det berättar vi i nästa avsnitt)
  • Installera ett antivirusprogram
  • Uppdatera både antivirusprogram och lösenord med jämna mellanrum.

Visst låter det enkelt. Det är tre ganska lätta steg du behöver ta för att känna dig skyddad på nätet. Låt oss nu titta på hur du skapar ett bra lösenord.

Hur skapar du ett bra lösenord?

Att ha ett säkert lösenord är A och O för din datasäkerhet. Så här gör du:

  • Använd en lösenordshanterare. Det är en kostnadsfri tjänst som lagrar lösenorden åt dig. På det sättet riskerar du inte att glömma bort det. Samtidigt kan en lösenordshanterare även hjälpa dig att generera starka lösenord.
  • Skapa ett starkt lösenord – det bör omfatta stora och små bokstäver samt tecken och siffror. Det bör innehålla minst 8 tecken, helst dock längre. Många menar att lösenord på 12 symboler är den bästa lösningen
  • Återanvänd inte dina lösenord
  • Kontrollera ifall dina lösenord är intakta och inte har stulits. Idag finns det en del tjänster som erbjuder den typen av uppföljning.

Listan visar enbart några av de viktigaste faktorerna för en bra datasäkerhet.

Antivirusprogram – ett klart måste

Titta inte bort om din dator blinkar i rött och säger att ditt antivirusprogram måste uppdateras. Det är väldigt viktigt att du är uppgraderad med den senaste versionen. Ett antivirusprogram är din garanti på att inga digitala inbrott händer i din dator.