Hem Allmänhet 3 tips till en större gåva

3 tips till en större gåva

1470
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När någon av de nära och kära skall gifta sig, eller fyller jämt, så önskar man oftast att kunna ge en lite större present än vid vanliga bemärkelsedagar. Många håller en större fest, och bifogar vid inbjudningen en genomarbetad önskelista. Men detta är inte alltid fallet, och man önskar kanske, eventuellt tillsammans med resten av familjen eller vänkretsen, att ge den där lite extra speciella presenten. För dem som är helt enkelt är på jakt efter inspiration till en större gåva kommer här 3 tips.

Att bejaka sitt stora intresse

Om den som skall mottaga gåvan har en hobby, eller ett stort intresseområde som fyller mycket i dennes vardag, så kan man använda detta som utgångspunkt till den speciella gåvan. Om det handlar om konstintresse så kan man t.ex. ge en resa till Paris, inkluderande ett exklusivt besök på Louvre Museum. Är hobbyn matlagning, så kan man gå efter exklusiv matlagningsutrustning, eller varför inte en kurs som handlar om gourmet-matlagning. Om intresset är fotboll, så finns det många resebyråer som erbjuder fotbollsresor, och här skall man naturligtvis gå efter huvudpersonens favoritlag.

Den förnuftiga

Ekonomisk trygghet är en bra kudde att sova på, brukar man säga. En ekonomisk gåva såsom ett större insamlat belopp i ett pensionssparande, eller varför inte i form av värdepapper, är alltid en uppskattad gåva. En liknande förnuftig gåva, kan vara en värdecheck till renovering av bostad, eller del av en egenbetalning till en bostad om huvudpersonen är på bostadsjakt. Framförallt om huvudpersonen inte riktigt är typen som tänker långsiktigt, eller om det rör sig om en relativt ung huvudperson, då är en förnuftig ekonomisk gåva ett väldigt bra val.

En storslagen reseupplevelse

En storslagen reseupplevelse kan vara en safariresa till Afrika, eller kanske en rundresa i USA. Om man verkligen vill uppleva något unikt, kan vi rekommendera resor till Peru. Att uppleva Machu Picchu och Titicacasjön, är upplevelser som få glömmer. Förutom den storslagna, vackra naturen, så sätter en sådan resa ofta gång i tankar om livet, och är med till att inspirera – länge efter att man kommit hem igen.

Dessa gåvotips ligger såklart i prisnivå som kanske överstiger den normala gåvobudgeten för de flesta medelsvenssons. Men kom ihåg att man alltid kan gå ihop ett helt gäng. En stor gåva ger ofta mer värde än många små. Och man kan även ge gåvan i form av ”ett bidrag till” något större.