Hem Fritiden 3 tips om du vill upptäcka Asien

3 tips om du vill upptäcka Asien

1260
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Sri Lanka

Sri Lanka ligger sydöst från Indien, och består av en större ö, samt ett antal mindre öar. Precis som Thailand, blev landet svårt drabbat när den fruktansvärda tsunamin rullade in i juldagarna 2004. Därutöver har Sri Lanka i många årtionden varit oroligt på grund av inbördeskrig, detta upphörde dock i 2009, och sedan dess har turister strömmat till landet. Det finns alltså massor med spännande, om än till tider ganska barsk, historia att ta del av. Bland populära upplevelser på Sri Lanka kan nämnas historierika naturupplevelser såsom Sigiriya Lion Rock, Yala Nationalpark och Adam’s Peak. Eller varför inte besöka de Buddistiska templen Det gyllene templet i Dambulla och Tandens Tempel.

Vietnam

Den Socialistiska Republiken Vietnam, som landet officiellt heter, är bland annat välkänt på grund av Vietnamkriget som rasade 1955–1975. Av den grund finns det massor med historiska platser att besöka, med relevans för oss i västvärlden. Men Vietnam har även en hel del annat att erbjuda. Bland intressanta sevärdheter kan nämnas paradisön Phu Quoc, och de intressanta städerna Hoi An och Ho Chi. En annan anledning till att besöka landet är deras unika och världsberömda matkultur.

Bali

Bali är den västligaste av den små Sundaöar, som ligger mellan öarna Java och Lombok. Tillsammans med några mindre grannöar utgår Bali en av Indonesiens 34 provinser. Bali är ett turistvänligt resmål, och många kommer därtill för att bland annat att uppleva alla fantastiska stränder. Men Bali är även känt för sin konst, såsom målerier, skulpturer och handarbete. Konstnärer och artister på Bali gillar att uppträda, bland annat med några av sina inhemska danser såsom pendet, baris, barong och kecak. Den sistnämna är även känd som ”ap-dansen”. Det finns helt enkelt en massa upplevelser av olika slags på Bali.

När man skall resa till Asien behöver man som regel visum till de länder man skall besöka. Även förbehåll såsom vaccinering bör tas, och för en trygg resa rekommenderas att köpa en paketresa från någon av de erfarna researrangörerna. Du kan bl.a. finna dessa paketresor till Asien hos Asiatours.se.