Hem Allmänhet Tre tips för bra tandvård

Tre tips för bra tandvård

656
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

De tänder vi har i vuxen ålder är de enda vi har och det är viktigt att ta väl hand om dem. Du kan själv varje dag ta hand om dem genom att borsta tänderna, rengöra mellan dem och tänka på vad du äter och dricker. Se även till att regelbundet besöka din lokala tandvård i Malmö. Att gå till tandläkaren minst en gång per år samt även besöka tandhygienisten ökar chanserna till friska tänder och frisk mun.

Borsta tänderna två gånger per dag

Den dagliga tandvården är det du själv som står för. Det är viktigt att du minst två gånger per dag borstar dina tänder, morgon och kväll. Karies och tandlossning beror på plack, som är bakteriebeläggningar. För att få bort allt plack så måste du borsta tänderna. Du kan annars få hål i tänderna och riskerar att få göra en rotfyllning i Malmö. Så borsta tänderna, två gånger om dagen i två minuter per gång med två centimeter tandkräm! Se även till att göra rent mellan tänderna, med tandtråd eller mellanrumsborstar.

Tänk på vad du äter

Tänderna påverkas av vad du äter och dricker. Det är bra att försöka låta bli att småäta mellan måltiderna. Undvik även att dricka juice, kaffe, te med socker och så vidare då dessa drycker verkar frätande på tänderna och kan leda till karies eller hål i tänderna. Sedan finns det även annat som påverkar tänderna, som inte är ätbart. Så som cigaretter och snus.

Besök din tandläkare regelbundet

De flesta av oss blir kallade till undersökning hos tandläkaren en gång per år. Se till att gå på detta besök, varje år. Tandläkaren kan i god tid upptäcka om det är hål på väg eller om det finns risk för tandlossningssjukdomar med mera. Det gör att en behandling kan sättas in direkt för att försöka förhindra detta.