Hem Allmänhet Välj rätt belysning för ditt hem – Bra tips

Välj rätt belysning för ditt hem – Bra tips

165
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att välja rätt belysning för de olika rummen i ditt hem kan vara komplicerat. Det finns starka lampor och svaga lampor och hängande lampor och vägglampor och ljuskronor och LED-lampor; det finns så många lampor! Och om du har varit i en butik som har lampor, kommer du att förstå exakt vad vi menar.

Hitta rätt

Mycket tid och ansträngning läggs ner på att välja de perfekta lamporna som är rätt för dig och utrymmet de ska vara i. Du måste till exempel se till att du har valt lampor med ett verkligt funktionellt syfte, med rätt mängd belysning och med ett stilistiskt element för att lägga till rummets estetik. På Kitchen Living Dining finns produkter med funktionell design och kvalitetsprodukter. Bland annat lampor. De har bordslampor, vägglampor, golvlampor och mycket mer.

Olika belysningstyper

Det du ska tänka på är att satsa på olika varianter, som funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning. När det gäller funktionsbelysning så kallas den ibland för punktbelysning, arbetsbelysning eller riktad belysning. Det är en belysning som ska underlätta för dig att se vad du gör, då du arbetar, står i köket eller handarbetar till exempel.

Stämningsbelysning är just för att du ska kunna skapa stämning med hjälp av lamporna. Bland annat kan det vara bra att satsa på lampor med dimmer för att få fram en bra känsla.

När det kommer till allmänbelysning så är detta en ljuskälla som ska se till att du kan se då du städar, eller behöver lysa upp ett rum på ett bra sätt. Det är oftast en taklampa.

Olika lamptyper

När du vet vad för belysningsvariant det ska vara i vilket rum, så kan det vara bra att fundera på typ av lampa. Vanliga typer är taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor. Här kan du själv välja lite vad för lamptyp du tycker passar bäst och var.