Hem Allmänhet Två tips för effektivare arbete i köket

Två tips för effektivare arbete i köket

669
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha en vass kniv är ett måste i köket. Oavsett vad du tillagar är kniven ett redskap som du använder dig av mycket och ofta. En vass kniv gör att matlagningen går både fortare, du minskar risken att göra dig illa samt att maten blir finare tillagad med tunnare skivor och snyggt hackade bitar.

En kniv behöver underhåll

För att kniven ska behålla sin skärpa behöver du slipa om kniven med jämna mellanrum. Något som många missar och istället köper en ny kniv hel i onödan.

Två begrepp som ofta hörs är att skärpa/slipa en kniv. Det är egentligen två olika saker – att skärpa en kniv är något som bör göras regelbundet för att underhålla kniven. Kniven blir vassare utan att något stål försvinner från själva kniven. Efter ett tag kommer du dock märka att det inte fungerar längre att skärpa kniven – det är då du behöver slipa kniven. Detta görs med en Slipsten.

Slipstenar – vad är det?

En slipsten är en sten som läggs i blöt som du sedan drar kniven mot för att den ska bli vass. Slipstenar finns i olika grovlekar. Ju grövre slipsten desto mer stål avverkas och vice versa. Så om du märker att dina knivar förblir slöa även efter att du använd en vanlig knivslip – testa då en slipsten!

En diskmaskin – ytterligare en viktig sak i köket

Förutom en bra och vass kniv i köket är en ordentlig, snabb, smart och kvalitativ diskmaskin viktig att ha hemma. Diskmaskinen är likt kniven något du använder ofta och som kan spara dig mycket tid och möda.

Vet du inte vilken diskmaskinen som är den bästa för dig i hemma? Genom att läsa detta test – bäst testade diskmaskin – får du en jämförelse av olika diskmaskiner som finns tillgängliga. I olika prisklasser, storlekar och med olika funktioner – jämför innan du köper nytt. Då kan du känna dig tryggare att den du köper är den bästa utifrån dina förutsättningar.