Hem Allmänhet Tre tips till varför du ska köpa en signetring

Tre tips till varför du ska köpa en signetring

469
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att köpa en signetring är alltid ett medvetet val. Det är sällan som en signetring köps på en impuls eller enbart för dess estetik. Ofta knyts ringinköp till specifika händelser. En signet ring är följaktligen redan värdefull – även när dess blivande ägare fortfarande funderar över sitt val.

Om vi sammanfattar skälen bakom människors kärlek till att skapa och bära signetringar finner vi ett flertal motiv. Här tar vi upp tre av dem:

  • En naturligt unik och personlig utsmyckning

  • Tradition och släktskap

  • Stor milstolpe eller händelse (att fylla 18 eller 21 år, årsdag, födelse, äktenskap)

En personlig och unik utsmyckning

En signetring är alltid unik och speciell på grund av den ädelsten som pryder den, ofta tillsammans med en personlig gravyr (familjevapen, monogram eller egen design). Det kommunicerar något om ringens bärare. Detta gör smycket särskilt personligt för bäraren samt för den som ger ringen som gåva. En signetring mottas bara en gång i livet och alltid från någon som har en särskild betydelse. Detta ger signetringen och dess överlämnande en särskild innebörd för både mottagaren och presentgivaren.

Familj och tradition

I många familjer har traditionen att ge en signetring blivit en del av generationers arv. I andra familjer har denna sed nyligen startat. Ringen överlämnas ofta till sonen eller dottern när denne fyller 18 eller 21 år (enligt familjens val). Detta markerar inte bara en viktig fas i livet, utan bekräftar även deras tillhörighet till familjen och deras roll som en del av en större helhet. Dessutom fungerar den som en påminnelse om familjens värderingar och andra traditioner som förts vidare från generation till generation.

Betydande milstolpar och händelser

Vanligtvis infaller köpet eller mottagandet av en signetring vid en speciell händelse – när någon når en specifik ålder, vid årsdagar, födslar eller äktenskap. Signetringen påminner på så vis om en betydelsefull milstolpe och en minnesvärd händelse.