Hem Allmänhet Tre tips på hur du utvecklar dina medarbetare

Tre tips på hur du utvecklar dina medarbetare

144
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att vara företagare har sina fördelar. Dock kan det vara en utmaning att ständigt hålla sina medarbetare i absoluta topp rent kompetensutvecklingsmässigt. I den här artikeln ger vi dig tre tips på hur du kan tänka kring att utveckla dina medarbetare på bästa sätt.

Tips 1 – skaffa en digital lärplattform

Det finns ett viktigt beslut som du som företagare måste göra och det är hur du ska kompetensutveckla dina medarbetare. Här finns det ett verktyg som sticker ut och det är digitala lärplattformer, se gärna mer på https://www.learningbank.io/sv/. Att ha de bästa möjligheterna med en lärplattform som både håller koll på medarbetarnas utveckling rent administrativt samtidigt som lärplattformen erbjuder själva utbildningsmöjligheterna är det bästa du kan göra.

Tips 2 – skapa kvalitativa utbildningsmöjligheter

Att ha en digital lärplattform är det första steget. Det nästa är att skapa ett innehåll som gör att all den kompetensutveckling du vill se hos dina medarbetare är möjlig att fås via denna plattform. Du måste därför ha medarbetare som kan skapa dessa utbildningar. Det finns naturligtvis hjälp att få utifrån men du måste ha någon som klarar av att skapa och lägga upp dessa utbildningar i din plattform. Dessa måste dessutom vara kvalitetsmässigt av toppkvalitet så att dina medarbetare hela tiden ligger i framkant.

Tips 3 – skapa engagemang

Det sista tipset är att skapa engagemang kring dessa utbildningar och kompetensutvecklingsinsatser så att det finns ett driv hos dina medarbetare att vilja gå dessa utbildningar. Här handlar det mycket om att göra utbildningarna intressanta men även att det blir nästan lite av en tävlingssituation att man vill gå dessa utbildningar för att få något extra inom företaget. Att skapa det där engagemanget kring era utbildningar gör också att medarbetare trivs och vill stanna och utvecklas i företaget. Detta är en stor del av ditt employer branding arbete som företagare.