Hem Allmänhet Tre tips om champagneglas i kristall

Tre tips om champagneglas i kristall

250
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Finns det något festligare än att skåla i fina champagneglas? Då vet man att det är fest. Fyll glasen med champagne, vin, läsk eller lemonad. Egentligen spelar det ingen roll vad du väljer att fylla glasen med, det viktigaste är att du gör det med champagneglas i kristall! Vi ger dig tre tips om hur du kan hitta champagneglas i kristall och vad du ska tänka på.

Vilken typ av champagneglas ska jag välja?

Att hitta rätt champagneglas i kristall handlar om vilket ändamål du har när det gäller användning av glasen. Ska du endast använda dem vid lite mer avslappnade tillställningar är de lite modernare flöjtglasen ett bra alternativ. Är du en finsmakare som tycker om att uppleva champagnen bör du satsa på tulpanglas. Planerar du att bygga ett champagnetorn är de så kallade champagnetefaten det bästa alternativet. I grund och botten handlar det ofta om vilken stil och smak du har.

Hur mycket kostar champagneglas?

Priset på champagneglas kan variera en hel del. Det beror helt enkelt på vilken typ av champagneglas du är ute efter och hur stor din budget är. Vill du komma undan med lite billigare kan du hitta fina champagneglas i kristall för bara någon hundralapp men vill du hellre investera i ett par högkvalitativa märkesglas kan du få räkna med att gå upp i pris med några hundralappar.

Hur påverkar champagneglaset smaken på vinet?

Faktum är att glaset har en stor påverkan på vinets smak. I ett vanligt flöjtglas läcker ofta doften av champagnen ut ganska enkelt eftersom öppningen på skålen är rak. Ett tulpanglas däremot håller doften inne med hjälp av sin avsmalnande öppning, vilket förstärker smaken av champagnen. Ett så kallat champagnetefat är enligt experter sämre när det gäller starka smaksensationer eftersom den breda öppningen släpper ut både doft och bubblor väldigt lätt. Men som alltid, det är du som väljer.