Hem Allmänhet Tre tips och idéer vad du kan göra med plastpärlor

Tre tips och idéer vad du kan göra med plastpärlor

819
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Något som är riktigt poppis och har varit länge, det Hama pärlor. Dessa plastpärlor finns idag i en mängd olika färger samt att de även kommer i tre olika storlekar. Om du vill köpa dessa pärlor så finns de att hitta hos Billig Lek. Med Hama pärlor finns det en massa saker du kan göra. Det allra vanligaste är att göra så kallade pärlplattor. Men de går även använda för att göra fina dekorationer med samt att du även kan göra smycken. Här nedan får du bra tips vad du kan göra med dina plastpärlor.

Gör fina pärlplattor

Ett vanligt användningsområde för Hama pärlor är att använda dem tillsammans med en pärlplatta. Det finns idag många olika plattor att använda, med färdiga mönster och former. Det finns även stora fyrkanter där du kan lägga fritt. När du lagt alla pärlor klart, så kan du använda strykjärnet för att pärlorna ska fästas samman och bilda en enhet.

När du pärlar på plattor, så kan du göra fina figurer och annat, men även smarta nyttoföremål. Du kan till exempel göra färgglada glasunderlägg. Använd då en mindre, fyrkantig eller rund pärlplatta och lägg olika mönster.

Med pärlorna kan du även lägga så att du sedan får en bricka. Du ska då du stryker pärlorna se till att få kanterna välvda som en bricka har.

Du kan även pärla fram fina skyltar att ha ute i trädgårdslandet. Det genom att göra det du odlar eller sår, så som en morot, jordgubbe och så vidare.

Andra bra tips för pärlplattan är att göra magneter, nyckelringar, och fina tavlor.

Pärla fram fina dekorationer för högtiderna

En annan sak du kan göra med Hama pärlor, det är fina dekorationer för olika högtider. Du kan göra fint julpynt att hänga i granen, eller göra ägg och kycklingar för påskriset. Du kan även göra fina halloween-dekorationer och en massa mer. Fler tips är servettringar, pärla på julkorten och göra paketen fina.

Det är bara din fantasi som sätter gränsen när du ska göra fina dekorationer för olika högtider.

Gör fina smycken

Med hjälp av Hama pärlor kan du även göra en massa fina smycken. Det på flera sätt. Dels kan du pärla på platta och stryka och sedan sätta på hårspänne, eller i öronringar för att då fräcka öronhängen. Sedan kan du använda dig av pärlorna och trä upp dem på tråd eller liknande. Det för att göra fina halsband, armband och så vidare. Det går även att använda pärlorna för att skapa ringar och mycket mer.

Välja rätt pärlor

Hama pärlor kommer idag i tre olika storlekar. Dessa kallas för Hama Mini, Hama Midi och Hama Maxi. De pärlor som passar för att trä på snören med mera är de som är Midi. Både mini och midi går att använda tillsammans med stiftplattor, för att pärla med. Välj den eller de storlekar du trivs bäst med och låt sedan fantasin flöda fritt samt låt även barnen vara med och skapa!