Hem Fritiden Tre bra tips för dig som ska köpa en mandolin

Tre bra tips för dig som ska köpa en mandolin

285
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Mandoliner är en vanlig syn i gitarraffärer, men de är också lite missförstådda, och vi kan inte låta bli att undra hur många billiga mandoliner som finns i skåp och vindar, köpta av folk som trodde att de skulle vara en bra idé men blev förvirrad av dem. Därför ska vi här ge dig tre bra tips då du ska köpa mandolin, så att du även fortsätter att använda den.

Vad gör en bra mandolin?

Uppenbarligen kommer mängden omsorg som går åt för att tillverka instrumentet att göra stor skillnad för instrumentets kvalitet. Mandoliner är under mycket spänning och de små greppbrädorna lämnar inte mycket marginal för fel när du spelar ackord, så du behöver en snyggt formad, rak hals som kan justeras korrekt. Träslaget är också viktigt. Precis som med akustiska gitarrer är de billigaste instrumenten gjorda av plywood och de dyrare av massivt trä, men i bågtoppsmandoliner finns det ett par olika konstruktionsmetoder.

Vilken mandolin ska du välja?

Det finns i huvudsak tre familjer av mandolin – den klassiska, den keltiska och bluegrass. Dessa ser olika ut och låter även olika då de spelas på. Därför är vårt tips att besöka en musikaffär där du kan få se och höra de olika varianterna före du köper en. Är du ute efter den klassiska mandolinen kan det vara värt att leta efter en antik kvalitet från en återförsäljare med erfarenhet av dem och vara beredd att betala anständiga pengar för en. Annars är det ett bra val att välja en i keltisk stil. De ser ut som små droppformade gitarrer med en platt (eller mycket lätt välvd) topp och baksida. En keltisk modell är ett bra val för nybörjare.

Tips – köp din mandolin på nätet

Om du är nyfiken på att kika på och köpa akustiska mandoliner och elektriska mandoliner så finns dessa att hitta på DanGuitar.se.