Hem Fritiden Tre bra magövningar

Tre bra magövningar

766
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det är många som drömmer om att ha en platt, snygg mage. Det går att få, genom att lägga in träning som fokuserar just på magen och dess muskler. Det kanske är så att du redan har ett maghjul hemma? Det är ett bra redskap för att träna din mage. Men du bör även lägga till de tre övningarna vi tar upp här. Då kommer du att kunna träna både de raka och sneda magmusklerna samt att du stärker din core.

Magövning 1 – Cykling

Lägg dig på din rygg och ha händerna bakom ditt huvud samt benen böjda med dina knän i 90 graders vinkel. Rotera sedan magen och låt höger armbåge möta vänster knä. Skifta över till motsatt sida och låt armbåge möter höger knä. Upprepa detta med snabba rörelser så att du så att säga cyklar med benen. Du ska även under tiden lyfta höger och vänster skulderblad växelvis från golvet.

Magövning 2 – Fällknivs-sit-up

Lägg dig på ryggen och ha armar och ben sträckta över huvudet. Sedan så gör du en explosiv, men kontrollerad, rörelse där du lyfter upp dig så att dina händer och fötter möts samt att magen dras ihop. Sträck sedan ut och upprepa.

Magövning 3 – Plankan med rotation

Ställ dig i planka och ha sträckta armar på en axelbredds avstånd. Låt höger knä möta vänster armbåge medan du samtidigt roterar i höften. Sedan byter du till motsatt sida för att låta vänster knä möta den högra armbågen. Se till att spänna magen samt att inte lyfta höften för mycket. Du ska känna av övningen i magen.

Komplettera med att maghjul

Du kan med fördel använda dig av ett maghjul med för att träna dina magmuskler, utöver att satsa på de tre övningarna som vi idag lärt dig. Med ett maghjul kan du göra flera olika bra övningar för magen.