Hem Allmänhet Tips på hur du sparar lite i din hushållsbudget

Tips på hur du sparar lite i din hushållsbudget

1369
0
DELA
tips på hur du sparar lite i din hushållsbudget

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Julen har passerat och det innebär att många av oss har spenderat en mindre förmögenhet på att köpa julpynt, julmat och inte minst julklappar. December är den månad som spräcker flesta hushållsbudgetar och därför är januari den månad de flesta försöker eller måste dra in på onödiga utgifter för att ha möjlighet att göra roliga saker även efter jul.

Vi har samlat några tips på hur du sparar lite i din hushållsbudget. Det är råd som passar lika bra inför julen december som i januari när hushållskassan kan vara lite knaper. Naturligtvis går tipsen även att använda resten av året om du bara vill spara lite extra pengar.

  1. Storhandla

Det går att spara riktigt mycket pengar på att storhandla till resten av veckan. Det kan kännas tufft att göra av med hela veckans matbudget på en och samma gång men det blir faktiskt mycket billigare i längden. När du handlar till många dagar och går efter en inköpssedel så köper du inte en massa onödiga saker som du egentligen inte behöver, vilket lätt sker när man handlar varje dag.

  1. Köp kontorsmaterial på nätet

Det är knappast den största utgiftsposten i privata hem men det går att spara mycket pengar om man köper saker som skrivarpatroner, papper och liknande på nätet istället för att gå ner till den lokala bokhandeln. Där riskerar det nämligen snabbt att bli dubbelt så dyrt.

  1. Tänk på födelsedagspresenter och julklappar

Många vuxna har idag stannat upp och tagit sig en funderare över julklappsracet. Överväg en extra gång om det verkligen är nödvändigt att ge julklappar till varandra eller om det räcker att bara köpa paket till de allra minsta i familjen. Är du dessutom ute i riktigt god tid kan du spara pengar på presenter hela året genom att t.ex. handla på säsongens rea eller Black Friday.