Hem Allmänhet Tiden för solpaneler på taket är kommen

Tiden för solpaneler på taket är kommen

866
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hållbarhet är en trend som ganska snabbt håller på att övergå till det nya normala. I begreppet hållbarhet ingår en stor mängd olika saker, metoder och idéer. En av idéerna är att man ska använda förnyelsebar energi, en metod att göra det är att ta tillvara solkraft och en sak som används för att ta tillvara solkraft är solceller.

 

Solceller används ofta i paneler som monteras utomhus på ett sätt så att de riktas mot solen för att på bästa sätt tillvarata den energi som solen utstrålar. Det har nu blivit allt vanligare att vanliga hushåll begär in solcellsofferter för att installera solceller i paneler på sina tak eller i sina trädgårdar.

Fungerar solpaneler även i Sverige?

En fråga som ofta ställs i samband med solpaneler är om de verkligen kan fungera som de är tänkta att fungera i Sverige med hänsyn till det kärva klimat som Sverige har? Det är en mycket relevant fråga och den ska besvaras utifrån perspektivet att solcellerna har utvecklats väldigt mycket under de senaste årtiondena och de fortsätter att utvecklas i mycket snabb takt. Detta innebär att de kan fungera mycket tillfredsställande också i klimat som är kärvare. Solcellerna har till exempel blivit bättre på att absorbera solljus trots att det är molnigt.

Att tänka på när man installerar solpaneler

Det finns ett antal saker som är mycket viktiga att ta hänsyn till när man begär in offerter för solceller. Dessa saker bör man lägga särskild vikt vid att ta med i sin begäran om en offert för att offerten ska bli så tydlig som möjligt samt praktiskt genomförbar:

  • Mät noga upp den yta där solcellerna ska monteras
  • Om solcellerna ska monteras på ett tak, kontrollera vilken riktning taket är i; nord, syd, öst eller väst
  • Mät lutningen på taket noga om taket lutar