Hem Allmänhet Ta hand om din keps på rätt sätt

Ta hand om din keps på rätt sätt

1451
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En keps är en huvudbonad som aldrig kommer att gå ur tiden. Den har funnits med länge och finns idag i många modeller och utföranden. En keps är både praktisk och snygg och då det finns många varianter, från flexfit keps till basebollkeps och allt emellan så det en keps för alla tillfällen. Dock är det ju så att en keps som används ofta, de blir smutsiga, på fler sätt en bara ett. Det är svett, smuts och annat som kan hamna på eller i kepsen. Det är inte alltid så lätt bara att tvätta den, eftersom den lätt kan tappa formen eller få en bucklig skärm. Ett bra tips är att du skippar att tvätta den i tvättmaskinen och istället tvättar den i diskmaskinen. Bör dock ej göras på kepsar i finare material.

Tvätta din keps i diskmaskinen

Att tvätta kepsen i diskmaskinen är riktigt smart eftersom den i där kan hållas på plats utan att bli bucklig och ful som den annars blir om den tumlar runt i en tvättmaskin. Sedan är det enkelt att tvätta den på detta vis. Du behöver bara placera din keps på den övre hyllan i själva diskmaskinen. Kontrollera bara att diskmaskinen är ren och inte har en massa matrester liggande. Sedan kan du fylla på med maskindiskmedel. Undvik sorter som har blekmedel i sig, så vida de inte är en vit keps förstås. Sedan så väljer du ett program som har så lågt gradantal som möjligt. Du bör ta ut kepsen efter maskinen gjort sin sköljning, men före den kör torkprogrammet. Värmen kan annars göra att kepsen krymper vilket inte är allt för skoj. Det är bättre att kepsen får droppa av sig vattnet tills den är torr- Sedan är det bara att åter igen använda den, tills det är dags att tvätta den igen.