Hem Allmänhet SPARA PÅ VÄRMEN I VINTER – 3 OSLAGBARA TIPS!

SPARA PÅ VÄRMEN I VINTER – 3 OSLAGBARA TIPS!

11903
0
DELA
SPARA PÅ VÄRMEN I VINTER

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det är inte så många som tänker på gardiner i samband med elbesparande åtgärder. Men gardinerna kan faktiskt bidra till att hålla borta kylan i vinter. Det gäller bara att välja rätt gardiner! Numera finns det en uppsjö av olika modeller att välja mellan, dock är långt ifrån alla värmebevarande. Lär dig att skilja mellan värmebevarande gardiner och mörkläggande persienner. Båda kan hjälpa dig att bevara värmen, fast på olika sätt. Här får du 3 enkla tips på hur du bäst och billigast sparar på elkostnaderna i vinter!

Rulla ner gardinerna och lås värmen inne

Rullgardiner passar de allra flesta rum och skyddar mot både sol och kyla. Ordentliga rullgardiner är inte bara en praktisk och billig lösning utan ger dina rum också en vackert ombonad effekt. Genom att rulla ner gardinerna låser du inne värmen och behöver inte skruva upp elementen. Ett alternativ till rullgardiner är persienner. Till skillnad från vad många tror är persienner inte alls grått och trist utan snarare tvärtom! Persienner kommer i en mängd olika färger och utföranden. Du kan i princip frossa bland stilar och material. Till exempel är träpersienner perfekta för en minimalistisk inredning och kontrollerar också ljusinsläppet bra.

Välj värmebevarande material till dina gardiner

Har du ett kallt och dragit rum med sparsam inredning? Valet av gardintyg kan faktiskt göra hela skillnaden. Tjocka tyger som sammet, tweed eller väv hjälper till med ljudisoleringen och bevarar samtidigt värmen i dina rum. Det är ingen slump att många hotell använder sig av just den här typen av gardiner. Många glömmer bort hur viktigt det faktiskt är att välja gardiner efter årstid. Under sommaren behöver du gardiner som kan skydda dina möbler från skadlig sol. Under vinterhalvåret bör du däremot välja gardiner som kan hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå och bespara dig många kronor i elkostnader.

Välj mörkläggande gardiner som håller borta kylan

Mörkläggande gardiner går att få tag på ganska billigt. Det bästa med mörkläggande gardiner är att de är riktigt bra på att isolera mot kyla. Bor du i ett äldre hus med dåligt tätande fönster är det därför extra viktigt att du köper gardiner som kan hjälpa till med isoleringen. Mörkläggande gardiner är särskilt bra att ha i sovrummet. Tänk dock på att du kan komma att behöva extra starka gardinstänger som kan stå emot tyngden. Mörkläggande gardiner är nämligen betydligt tyngre än vanliga gardiner.