Hem Allmänhet Så väljer du rätt elscooter – flera bra tips

Så väljer du rätt elscooter – flera bra tips

416
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Något som har kommit att bli allt mer populärt att ha, det är en elscooter. Kanske det är så att du går i tankarna att köpa en? Tänk även på att köpa elscooter tillbehör. Olika elscootrar har olika funktioner, så det gäller att fundera på vad det är du vill ha ut av den du ska köpa.

En sak att kolla på, det är vad den har för effekt. Ju högre effekt den har, desto mer skoj är det att köra den. Men tänk på att det finns vissa regler. I Sverige är det lag på att det måste vara en gräns på 250 W för att den ska klassas som cykel. Är den över det, så klassas den som moped. Effekten påverkar även storleken på batteriet samt räckvidden.

Sedan är det ju även bra att kolla på detta med hastigheter. Även detta är reglerat i lag och din elscooter får inte gå snabbare än 20 km/h.

Bra tips för ditt köp av elscooter

Det finns även lite andra saker att titta på, då du ska köpa din elscooter. Kolla bland annat dess batterikapacitet och räckvidd per laddning. Sedan är det ju även ett måste att den har bra bromsar. En del elscootrar har så att du kan koppla samman den med en app om du vill. Då kan du ha koll på hur långt du har kört, hur mycket batteri det är kvar samt hur effekten är.

Sedan är det även bra att kolla på huruvida det finns bra elscooter tillbehör till den modell du köper. Det kan ju vara ett måste att byta ut däcken eller annat efter ett tag.

Elscooter och tillbehör från Xiaomi

Xiaomi är en kinesisk tillverkare av elscooter och det finns flera modeller som de har på marknaden idag. Dessa modeller är idag mycket populära. Om du satsar på en av dessa, så hittar du även bra elcooter tillbehör hos Smartme.