Hem Allmänhet LED strålkastare – något för dig?

LED strålkastare – något för dig?

263
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En led strålkastare drar betydligt mindre ström än övriga belysningsartiklar utan att ge avkall på ljusstyrka. På senare år har därför allt fler börjat inse fördelarna med led vilket resultat i att många företag och privatpersoner valt att ersätta sina metallhalogen lampor med den nyare tekniken. En av de största fördelarna med teknologin är att den är helt miljövänlig och inte innehåller några farliga tungmetaller eller giftig kvicksilver. Vi listar fler fördelar och även några användningsområden här nedanför.

Energieffektiva

LED strålkastare har flera fördelar jämfört med konventionella strålkastare. LED varianter av ljuskälla är mycket mer energieffektiva. Med dem kan du spara mer än 80% av dina energikostnader! Dessutom har de en betydligt längre livslängd än konventionella strålkastare. Du sparar på så sätt inte bara energi, utan även kostnader för utbyte och underhåll. 

Nya möjligheter

Oavsett vad man tänkt använda led strålkastare till så är det ett faktum att den senaste tidens tekniska framsteg gett upphov till helt nya möjligheter som tidigare inte existerade. LED strålkastare riktar sig både till privatpersoner och företag och kan tillämpas i många olika situationer som exempelvis garageuppfarter, fasader och hustomter. Företag som använder strålkastarna som industribelysning, torgbelysning, tunnelbelysning och parkbelysning. Idag använder även kommuner LED strålkastare som exempelvis stolpbelysning i bostadsområden eller platsbelysning.

Viktigt att tänka på

När du tänker investera i led belysning är det två delar du bör ha i åtanke. Detta för att få just den ljusstyrka och känsla som just du vill ha. Ljusflödet som mäts i lumen ger en indikation om hur mycket ljus en led lampa avger. Ju högre lumen-tal desto mer ljus. Färgtemperatur som mäts i Kelvin beskriver färgen på själva ljuset. Lägre Kelvin temperatur ger ett varmare ljus medan en högre Kelvin temperatur ger ett kallare ljus. Tex. ger 2700 Kelvin ett varmvit ljus medan 4000 Kelvin ger ett kallvit ljus. Kallare ljus används exempelvis vid gatubelysning.