Hem Allmänhet Hushållsprodukter – några tips och råd

Hushållsprodukter – några tips och råd

789
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att det finns många hushållsprodukter på marknaden är det ingen tvekan om. Allt från de stora tunga vitvarorna till små behändiga prylar som gör matlagning smidigare.

Det kan vara svårt att välja rätt i den stora djungeln av produkter. Olika funktioner, prisklasser, storlekar, garantier, specifikationer etc.

För att underlätta detta svåra jobb kommer här en kort guide som förhoppningsvis ger några tips med saker att tänka på generellt vid köp av nya hushållsprodukter.

Läs vad experter tycker

Förutom dessa nedanstående tips är kan det vara bra att ta reda på vad experter tycker. Många av de hushållsprodukter som finns på marknaden är testade och recenserade redan.

Konsumentmagasinet är en sådan webbplats som jämför en massa olika testvinnare i olika kategorier, läs mer här på deras hemsida och gör din research innan du öppnar plånboken.

Att ha i åtanke gällande vitvaror

  1. En del vitvaror måste installeras av professionella yrkesmän ur försäkringssynpunkt. Om butiken inte erbjuder detta, kontakta då en expert.
  2. Vitvaror ur samma serie ser elegant ut i ditt kök men det betyder inte att du alltid hittar exakt de produkter du söker i samma serie.
  3. Mät ordentligt innan du köper nya vitvaror. Även om de flesta märken använder sig av standardmått är det smart att mäta för säkerhets skull.
  4. Design och utformning spelar roll. Vitvaror syns mycket i ditt hem, det är viktigt att de harmoniserar med din stil.
  5. En hög energiklass kostar lite mer vid inköp men lönar sig i längden.

Rengöring för längre hållbarhet

Det är viktigt att hålla dina vitvaror rena både på insidan och utsidan. En smutsig tvättmaskin kan inte tvätta rent tvätten. En diskmaskin med slam i rören sköljer dåligt. Det är ingen mening att ha maskiner som gör jobbet åt dig om resultatet inte duger.

För många apparater finns speciella rengöringsprodukter i vanliga matbutiker som du kan använda dig av efter behov. En bra tumregel är att rengöra minst en gång i månaden.

Mindre hushållsprodukter

Det finns hundratals “bra att ha” hushållsprodukter. Istället för att falla för reklamer och bäst i test, fundera ut vad du egentligen behöver för att underlätta i din vardag.

Till köket kan det vara bra med en större hushållsmaskin du kan göra flera olika saker med istället för att ha flera små maskiner. På så sätt sparar du pengar men även plats i skåp och lådor.

Multifunktionell köksmaskin

Ett exempel på en maskin du kan göra flera olika saker med är en köksmaskin. Med denna kan du baka, vispa, hacka, riva och mycket mer. Köksmaskiner finns i flera olika prisklasser med varierande funktioner. Välj den maskin du får mest nytta av!