Hem Allmänhet Hitta rätt torktumlare för dig

Hitta rätt torktumlare för dig

783
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Funderar du på att köpa en torktumlare? Det är inte fel att ha, för att då dina blöta kläder torra snabbt och lätt. Du behöver dock fundera på ett par saker före du köper dig en torktumlare. För att hitta den bäst testade torktumlare, se till att läsa jämförelser av olika modeller. Med en torktumlare sparar du in en hel del tid. Du slipper hänga upp tvätt och slipper vänta allt för länge på att den ska bli torr. Fördelen med en torktumlare är att den snabbt gör tvätten torr så att du då kan hinna tvätta mera. Modellen du ska välja bör styras av hur många ni är i er familj, hur ofta du tvättar samt hur stor plats du har. Är det gott om plats så kanske du kan ha den bredvid din tvättmaskin, annars går det ofta bra att ställa den ovanpå.

Vilken torktumlare ska du välja?

Det finns tre typer av torktumlare att välja på idag. Dessa är kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. De fungerar på lite olika sätt. Du bör välja utifrån var den ska stå, eftersom det kan krävas ventilation. Den torktumlare som fungerar i alla sorters utrymmen är kondenstumlaren. Den är bra eftersom den behöver inte kopplas till en ventilation. Kläderna blir torra tack vare att den absorberar fukten och gör om det till vatten. Detta vatten hamnar i en behållare eller går ut direkt i avloppet. Om du väljer en så kallad frånluftstumlare så fungerar den på lite samma sätt som kondenstorktumlaren, men det måste kopplas en slang samt en utblåsventil som för ut den varma luften ut från huset. Om du vill ha en värmepumpstumlare så fungerar den som så att den avfuktar luften samt att den återanvänder värmen. Det minskar energiförbrukningen på ett bra sätt. Så fundera på vad som passar dig och ditt hem, samt vad den får kosta.