Hem Allmänhet HITTA DEN PERFEKTA BUTIKSLOKALEN – 3 RIKTIGT SMARTA TIPS!

HITTA DEN PERFEKTA BUTIKSLOKALEN – 3 RIKTIGT SMARTA TIPS!

1321
0
DELA
HITTA DEN PERFEKTA BUTIKSLOKALEN

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur går det till egentligen att hyra en butikslokal? Vad är viktigt att tänka på? Vilka regler är det som gäller? Etablerade företag byter inte lokal särskilt ofta men är du nyföretagare kan det kännas lite klurigt att hålla koll på alla faktorer som går in i att välja en riktigt bra butikslokal. Här får du 3 tips på hur du bäst går tillväga för att hitta den perfekta lokalen för din butik.

Sammanställ en lista över företagets behov

Det här är a och o innan du kör igång med letandet på riktigt. Olika företag har helt olika behov, förutsättningar och budget. Lokalen ska inte bara klaffa med din verksamhet utan måste också vara en arbetsplats som personalen trivs på. En grundläggande faktor i det här sammanhanget är storleken på din framtida butikslokal. Kommer du att behöva ett mötesrum, lunchrum, lagerutrymme och personalrum gäller det att ha detta i åtanke när du ska välja butikslokal.

Välj rätt läge för din lokal

Här kan du med fördel ställa olika fastigheter mot varandra utifrån läge och hyreskostnader. Är det centralt läge som gäller får du räkna med att det blir en högre hyra. Ofta är läget just en kostnadsfråga för många företag. Å andra sidan har du större chans att locka fler kunder till lokalen. Tänk på att det är väldigt viktigt att läget för lokalen överenstämmer med ditt företags affärsidé. Faktorer som närhet till leverantörer eller samarbetspartners kan vara avgörande.

Läget är förstås också viktigt för dina anställda. Det ska ju vara relativt enkelt att ta sig till arbetsplatsen. Vilka färdmedel finns tillgängliga? Hur ska personalen ta sig från och till butiken? Kika också gärna på vilken service som finns i närheten av lokalen. Finns det billiga lunchrestauranger eller snabbkök i närområdet? Ju längre bort från centrum desto större blir behovet av parkeringsplatser. Det gäller både kunder och personal.

Välj en lokal med inredningspotential

Välj gärna en ren och snygg lokal med öppen planlösning och många inredningsmöjligheter. En trevlig miljö är inte bara viktigt för kunderna utan också för de anställda. Det skapar både köpglädje och arbetsglädje. Det måste förstås också vara fräscht i butiken. Är luften dålig eller det inte finns tillräckligt med utrymme att röra sig lär inte kunderna stanna särskilt länge i lokalen. Se därför till att välja en lokal med bra ventilering och bekväma ytor.