Hem Allmänhet Energieffektivisera ditt hem!

Energieffektivisera ditt hem!

283
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Sparad energi sparar pengar. Vi tänker klimatsmart samtidigt som det lockar att få mer pengar över till roligare saker än elräkningen. Så haka på det nya, bli energieffektiv!

Några smarta energieffektiva tips

  1. Släck lampan där du inte vistas eller använd LED-lampor. Du sparar dubbelt så mycket energi i jämförelse med vanliga lampor och de har dessutom längre hållbarhet.

  2. Använd solenergi – förnybar resurs som inte tar slut och den kostar inte. Kan användas som din primära energikälla beroende av behov. Vid uppvärmning i mindre skala som skulle klara av solenergi med hjälp av solceller på taket. Solcellspanel kan man även installera i syfte att ge dig den el du behöver, och din utedusch klarar sig med en soluppvärmd vattenbehållare. Här finns massor av energi att spara!

  3. Byt ut energikrävande apparater – välj en fläkt istället för luftkonditionering. Exempelvis takfläktar tar ingen onödig plats och den är mycket mer energismart!

  4. Tvätta med full maskin – 50 liter vatten per tvätt går åt, så kör den inte i onödan. Ifall du kan sänka graderna till 40° så sparar du redan där energi.

  5. Skippa torktumlaren, det är en riktig energibov! Häng ut tvätten och använd naturens egna resurser sol och vind.

  6. Smuts är tungjobbat. Gör rent eller byt filter regelbundet i värmepumpar, vattenberedare, i dammsugaren, bakom kyl och frys och vid andra agregat där smuts kan fastna. Vips så har du sparat energi!

  7. Isolera väggarna vid nybyggnation och renovering. Värmen stannar lättare kvar inomhus samt att det står emot värmen från de hetaste sommardagarna.

  8. Byt till 3-glasfönster. Sparar en mängd energi.

  9. Sänk inomhustemperaturen med 1-2 grader. Bor du i villa så kommer det att sänka dina energikostnader rejält.

Oavsett soluppvärmd utedusch eller fönsterbyte så finns det en hel del ställen att bli mer energieffektiv på så börja se dig om och agera energismart i ditt hem!