Hem Allmänhet Bra tips när du ska välja takbelysning

Bra tips när du ska välja takbelysning

627
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du ska välja lampor för taket så finns det en del att tänka på. Du bör dels ha ett bra allmänljus, så att du kan se att städa eller arbeta eller annat. Det kan vara bra att ha en taklampa med dimmer, så att du kan ändra styrkan. Du kan med fördel köpa lampor online på lampornu.se. Tänk på att det är skillnad på lampor och lampor. En del av dem ger varmare belysning medan andra upplevs som mer kalla. Du ska inte ha samma belysning i taket som du har i din läshörna till exempel.

Skapa rätt stämning med belysning

En del rum är det rätt typiska platser man gärna vill så att säga sätta i centrum. Bland annat gäller det matbordet i köket. Där kan du med fördel hänga en eller flera taklampor att ha över bordet. Sedan bör du även komplettera med flera andra ljuspunkter i rummet.

När det gäller hallen är det ofta bra att ha starkt ljus, vid behov. Som då du ska ta på eller av dig ytterkläderna. Så en bra taklampa här är ett måste. Övrig tid kan mindre lampor vara på och lysa upp.

Om du har högt i tak så har du många möjligheter med att välja lampor. Du kan då gå all in och satsa på en vacker kristallkrona till exempel.

Spotlights är annars ett bra alternativ till den vanliga sortens taklampa. Det är inte ett måste att ha en plafond för att spara plats.

Olika lamptyper

Det kan vara en fördel att välja bra led belysning samt att inte bara satsa på att ha en massa taklampor. Idag finns det ju en massa olika alternativ när det gäller lampor. Det är golvlampor, bordslampor, fönsterlampor, slingor, spotlights samt en massa mer. Så variera och ha olika typer av lampor och det i alla dina rum.