Hem Fritiden 3 Tips till reseupplevelser

3 Tips till reseupplevelser

1276
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Enligt undersökningen resebarometern från online magasinet Vagabond, åker ca 60% av alla vuxna svenskar på utlandssemester nästan varje år. Enligt barometern är de vanligaste orsakerna att man vill ha lugn och ro, man vill äta och dricka gott, eller att man vill uppleva sevärdheter och likande. Det är härligt att slappa av vid en pool, och en av livets njutningar är goda smakupplevelser. Men de resor man oftast kommer ihåg mest efteråt, är dem där man upplevt något spännande, intressant eller annorlunda. Här följer därför 3 tips på upplevelser kopplat till semesterresor.

1# Upplev det riktiga lokalsamhället

Charterresor till klassiska resmål är alltjämt den typ av resa som majoriteten väljer. Troligen för att det är smidigt och enkelt att boka, och man får hjälp med allt det praktiska. Men på de flesta charterresor till klassiska resmål, hamnar man i typiska turistorter. Nästan alla lokala man möter där, t.ex. i Marmaris, Mallorca eller Teneriffa, är arbetare i turistindustrin. Turistorterna är anpassade till att passa turister från länder som ofta besöker orten. Det är typiskt tyskar, britter och oss skandinaver. Om man vill uppleva hur de lokala egentligen bor och lever, och hur deras kultur kommer till uttryck, så kan man besöka närliggande städer och byar inne i inlandet. Man kan hyra en bil eller helt enkelt ta en buss ett antal mil, till orter som inte präglas av turism.

2# Åk på safari och upplev den vilda naturen

Om man skall resa lite längre, så kan man välja bort turistfällor såsom Thailand och Los Angeles, och istället resa till Afrika och uppleva safari. Att få se vilda och för oss exotiska djur såsom lejon, gnuer och giraffer, i deras naturliga habitat, är en stor upplevelse för de flesta. Man kan välja att boka flygbiljetter och hotell osv. själv, och sen beställa rundresor lokalt. Det kan dock rekommenderas att använda en researrangör, som står för allt det praktiska, och även ser till att du kan resa tryggt och utan att bli lurad. Exempelvis kan man hitta safariresor till bl.a. Kenya, Tanzania och Zambia hos arrangören Afrikasafari här (afrikasafari.se).

3# Hitta utkantsgator på storstadssemestern

Att resa till större städer som Paris, London, Prag eller New York, är ett bra alternativ om man vill se klassiska sevärdheter. Men när man, exempelvis i Prag har sett Karls Bron, John Lennon Wall och de andra klassikerna, så kan man söka sig väck ifrån turiststråken. I städernas utkanter kan man hitta autentiska restauranger och pubs. Det är dessutom som regel billigare att äta och dricka där, och du möter den lokala befolkningen såsom de egentligen är.