Hem Bostads 3 Tips till modern inredning

3 Tips till modern inredning

1589
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Våra hem avspeglar vår personlighet, och för många är hemmet och dess inredning och stil en del av identiteten. Det finns numera en mängd olika inrednings och gör-de-själv program i TV, och ännu fler magasin och tidningar inriktar sig på heminredningens ädla konst. Det är olika smaker i spel, och därmed olika stilar. Man kan därför inte säga att det bara är en, t.ex. minimalistisk, stil som är modern. Här följer dock 3 tips till dig som inte orkar nörda inredning, men som ändå önskar att hemmet har ett modernt och smakfullt uttryck.

Gröna plantor

Precis som med allt annat inom heminredning, bör man tänka på att hålla blomster enhetliga i färger och stil. Oavsett vilken stil man fördrar, så är det alltid en bra idé att liva upp hemmet med blomster och grönt. Dels gör det gott för inomhusmiljön och luften, dels är det sunt för själen att vara omgiven av naturen. Men om man bara köper olika blomster, och blandar olika typer av krukor, vasar och färger, så kan man ändå riskera att det inte ser smakfullt och modernt ut. Gröna plantor, som dessutom oftast inte behöver så mycket omtanke, planterat i moderna krukor i enhetlig stil, är därför ett säkert kort.

Tavlor

När man befinner sig i ett hem som känns omodernt, t.ex. hos sin mormor eller farfar, så möts man ofta av massor av tavlor med foton och oljemålningar blandat huller om buller. Dessutom ofta med olika slags ramar, trä, guld och plast i en varierad mix så att alla tavlor får plats. Det kan vara nog så mysigt och hemtrevligt hos farmor, men om man vill få ett modernt uttryck i hemmet så bör man tänka igenom vilka tavlor som skall hänga uppe. Att färg och form är i harmoni med övriga tavlor i rummet, och att man håller sig till en typ av ramar eller att samtliga är på canvas.

Att alla prylar har en funktion

Det kan vara en funktion så god som någon annan, att pynta. Eller att ge liv och färg. Men för ett modernt utryck bör alla prylar som står framme ha en funktion eller en tydlig mening. Övriga prylar och apparater, som man inte använder så ofta, bör läggas undan när man inte använder dem. Annars kan man riskera att ett virrvarr av färger och former. Förutom att det ser stökigt ut, gör det att man inte kan se en stil eller ett uttryck i inredningen. Många apparater och prylar som ofta står framme, exempelvis TV eller köksapparater, fås numera i olika design -just för att passa in i inredningen.