Hem Allmänhet 3 tips till att rädda isbjörnarna

3 tips till att rädda isbjörnarna

2598
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Isbjörnens framtid likt många djurs är hotad idag. Den främsta orsaken till det är den globala uppvärmningen som leder till att sommarisen på Arktis smälter. Isen anses vara borta helt om bara 30 år vilket är förödande för isbjörnarna då de lever på och av isen. Hjälp till att rädda isbjörnarna! Här får du 3 tips om hur du kan gå tillväga. Dessutom får du veta lite mer om dessa fantastiska djur.

Skänk pengar till Världsnaturfonden WWF

Det lättaste och kanske populäraste sättet att hjälpa isbjörnarna är att donera pengar till Världsnaturfonden WWF. Engångsdonation går lika bra som en månatlig sådan. Det är upp till dig vad du har råd med.

Ett annat tips är att bli medlem i någon organisation som arbetar mot tjuvjakt, då detta anses en av de stora farorna mot isbjörnarnas utrotning. Det tredje och sista rådet vore att engagera sig i olika uppdrag som kan hjälpa till Arktis och förbättra dess levnadsförhållanden. Sådana typer av uppdrag kan omfatta pengainsamling eller annat typ av volontärsarbete. Håll gärna ett öga på WWF:s sida om aktuella missioner.

Isbjörnen – sim och springmästare

Vad vet du om isbjörnarna? Dessa härliga, vita björnar är ett av världens största rovdjur. De bor på Arktis och deras antal är tyvärr inte känt. Det anses att det finns mellan 20 000 – 31 000 stycken idag.

Något som många inte vet om isbjörnarna är att de är riktiga sim-, och springmästare. De simmar flera kilometer men helst springer dem på land då de kommer upp till 40 kilometer i timmen. Så snabbt kör en bil inne i stan. De stora tassarna används som snöskor på land men förvandlas till praktiska paddel om de väljer att simma i vattnet. Isbjörnar lever oftast ensamma, förutom under den isfria perioden då de är tvungna att leva på land. Vilda isbjörnar blir 20 – 25 år gamla.