Hem Allmänhet 3 tips till att din flytt blir lite lättare

3 tips till att din flytt blir lite lättare

930
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att flytta är inget lätt val och det kräver att man tänker igenom sin situation ordentligt. Det finns såklart många saker man kan göra för att underlätta sin flytt både rent praktiskt men också rent administrativt. Vissa saker kan man börja arbeta med en lång stund innan själva flytten äger rum medans andra får man ta tag i ju närmare flyttdatumet man kommer. Tidigt i processen kan man kolla upp olika flyttfirmor, exempelvis https://www.dinflytt.se/ för att kunna jämföra olika flyttfirmor.

Att börja jämföra tidigt

Ju tidigare du hämtar in anbud från olika flyttfirmor ju större är chanserna att du får ett bra pris. Det kan ofta betala sig att jämföra tre/fyra olika flyttfirmor.

Planera packningen i god tid

Börja tidigt att rensa och sortera i dina saker. Dela upp det du ska flytta på 3 olika ställen. I en hög kan du läga saker du vill slänga ut och som du inte har använt i läng tid och heller inte tror att du kommer att använda framöver i ditt nya hem. I en andra hög kan du lägga saker som du tror att andra människor kan ha nytta av. Det tredje är såklart saker du ska ta med dig till ditt nya hem.

Kolla upp om du kan få tag i billiga flyttlådor

Om du vill hålla nere priset på din flyttning kan du höra med vänner och bekanta om de har några flyttlådor till övers. Därmed undgår du att köpa nya. ”Många bäckar små” som man säger. Se bara till att flyttlådorna inte har använts allt för många gånger innan för de mister sin bärförmåga efter varje flytt. Vill du underlätta uppackningen så se till att märka upp flyttlådorna ordentligt.

Följer du ovanstående råd är du en bit på väg mot att göra din flytt lite lättare!