Hem Allmänhet 3 tips som underlättar inredning med lampor

3 tips som underlättar inredning med lampor

232
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du koll på att det behövs mellan fem och tio ljuspunkter i varje rum, beroende på hur stora de är? Här nedan tänkte vi ge dig bra tips på vad du ska tänka på, då det är dags att inreda med lampor och belysning. Ett bonustips är att köpa dina lampor online, via https://www.lampornu.se/.

Det kan kännas som en djungel att välja rätt lampor och belysning. Det finns ju idag ett stort utbud. Det du ska börja med, det är den primära ljuskällan. Detta brukar vara taklampan. Efter det kan du bygga på med ytterligare ljuspunkter och lampor, från lampornu.se.

Enklast är det att dela in ljussättningen i tre olika kategorier.

1. Allmänbelysning

Denna belysning innebär för det mesta en taklampa. Den kan nämligen sprida ett jämnt ljus över större delen av ett rum. Du kan anpassa storleken på armaturen efter rummets storlek.

Ett bra tips är att välja en lampa med dimmer-funktion. Det gör att du kan växla mellan starkt ljus och mjukt ljus.

2. Riktad belysning

Om du har flera specifika områden i rummet som behöver lite extra uppmärksamhet, så använd dig då av riktad belysning. Det kan vara att sätta en lampa över en tavla, eller att belysa din bokhylla. Ett riktat ljus gör att du inte behöver anstränga ögonen mer än nödvändigt i rummet.

3. Dekorationsbelysning

Denna form av belysning är även den viktig att ha. Det eftersom att denna typ av lampor, den släpper ut ljus från lite olika håll. Den skiljer sig därmed från punktbelysningen som är ett riktat ljus. Du kan med hjälp av flera olika lampor, som inte är allt för starka skapa ett intryck som är behagligt och varmt. När du köper lampor av denna typ, utgå gärna från vad för typ av inredningsstil och smak du har. Dessa kan sedan med fördel placeras på bord, i hyllor, i fönster med mera.