Hem Bostads 3 tips på ytterdörrar

3 tips på ytterdörrar

292
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Designen på din ytterdörr kanske du inte har tänkt på så mycket. Nu är det dags att tänka om. Det är en av de viktigaste beståndsdelarna som sätter ditt hem i fokus när någon närmar sig just ditt hem. Det finns en uppsjö av ytterdörrsidéer att välja mellan, inklusive dörrar som är massiva, panelade, glas eller delvis glaserade och mer därtill. Att då göra rätt val kan vara svårt. I denna artikel ger vi dig tre tips på olika ytterdörrar som du kan välja emellan.

Platta, massiva dörrar

Platta, massiva dörrar har ett enkelt utseende och en kvalitetsdesign som erbjuder en bra hemsäkerhet. De är vackra ytterdörrar. Eftersom de är så minimalistiska blir materialet och hårdvaran detaljen som är det väsentliga. De kan passa bra i moderna hem och låta det moderna husets former lysa. De kan fungera bra med ett smalt sidoljus av glas på sidan av ingångsvredet. Symmetriska smala sidoljus kan också fungera. Tänk på att dessa dörrar kan vara tunga. De kan också vara ett dyrare val.

Ytterdörr i träpanel

Träpanel ger detaljer till en ytterdörr, och horisontella paneler har ett modernt utseende som kan komplettera moderna hus. En modern träpaneldörr skulle också kunna passa bostäder med träpanel på fasaden. Precis som med platta, solida ytterdörrar kan en kvalitetsversion ge god hemsäkerhet såväl som integritet. Som med alla trädörrar medför det underhållskrav att välja en av dessa ytterdörrsdesigner. Trä kan försämras med tiden och solen kan orsaka missfärgning. Se därför till att kontrollera med tillverkaren för att se vilken teknik som används på träet för skydd. En traditionell träpaneldörr är vackert detaljerad och ger bra säkerhet. Dessa dörrar är vanligtvis tillverkade av massivt trä, och de som använder dem uppskattar äktheten i materialet och hantverket. Mönstren är vanligtvis inspirerade av en region i Europa och används ofta för att framkalla minnen från en viss period.

Glasytterdörrar

En annan ytterdörrsdesign som kan övervägas för ett modernt hus är en glasversion. De passar egenskaper med enkel stil. Kanske kan en stil med frostat glas vara att föredra för att bevara integriteten. Glasdörrar fungerar bra på nyare villor eller hem som ligger exempelvis nära kusten. En tydlig fördel med dessa dörrar är mängden ljus de släpper in i hallen. Ett möjligt problem är säkerhetsaspekten. Även det här med rengöring kan vara en utmaning, särskilt om ytterdörren ligger nära gatan. Då måste det ofta rengöras från smuts.