Hem Allmänhet 3 tips på små detaljer som kan göra stor skillnad

3 tips på små detaljer som kan göra stor skillnad

1434
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur avslöjar man en kopia? Ofta är det genom att se på små detaljer. Ofta kan små detaljer föra stor skillnad för helheten, oavsett om det handlar om mode, konst, produkter, tekniker eller vad det nu annars kan vara som man intresserar sig för. Oavsett vad man tager sig för att göra eller tillverka, bör man alltså alltid ta hänsyn till detaljer. Här följer därför 3 tips på ofta översedda detaljer som kan göra stor skillnad.

1# Den extra metern

När man skall prestera bra inom sitt område behöver man som regel vara förberedd. Oavsett om det handlar om idrott eller arbetsliv behöver man träna och öva sig inom sin specialitet. Och när man tränar eller övar sig kan man göra det på olika sätt. Ofta är skillnaden mellan dem som presterar allra bäst, och dem som presterar näst bäst, den extra metern. Med det menas att man ängar även den sista lilla detaljen uppmärksamhet när man förbereder sig. Eller att man löper den extra metern vid ett träningspass. Helt enkelt att göra sitt bästa – och därefter bara lite, lite till.

2# Skosnören kan lyfta hela klädselns uttryck

När det gäller mode och stil gör små detaljer väldigt ofta stor skillnad. Det kan exempelvis handla om något så banalt som skosnören. Genom att välja rätt färg på skosnören kan man ge hela klädselns uttryck en boost. Till den andra sidan kan smutsiga, trasiga eller fula skosnören få skor som annars är coola till att se fula och felplacerade ut. Det är inte bara detaljer som skosnören som kan ka liknande effekt på modestilar. Det kan även handla om andra liknande accessoarer eller detaljer på plagg.

3# Vänliga ord och komplimanger

Vänliga ord och små vardagliga komplimanger är detaljer som kan göra enorm skillnad på trivsel. Om det t.ex. handlar om en arbetsplats, får man inte bara en bättre arbetsmiljö om man tänker på detaljerna inom vänlighet och uppmuntran – man får som regel också bättre resultat. Detta eftersom glada och motiverade medarbetare generellt presterar bättre än dem som inte är har den sinnesstämningen.