Hem Fritiden 3 tips på sevärdheter i Köpenhamn som du inte får missa

3 tips på sevärdheter i Köpenhamn som du inte får missa

2127
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ska du besöka Köpenhamn? Här kommer då tre tips på vad du kan göra i Köpenhamn och platser du inte får missa:

1. Nyhavn
Nyhavn kallas området nere vid den gamla hamnen. Här finns många mysiga restauranger, barer, otroligt charmiga hus i härliga färger och en avslappnad härlig stämning. Detta är den perfekta platsen att avsluta dagen på. Har du sprungit runt och tittat på sevärdheter, shoppat och så vidare så är det här du bara sätter dig ner på någon av restaurangerna, beställa in god mat och något kallt att dricka, och bara njuter av folkvimlet i Köpenhamn. Du kan titta på folk, vattnet och den fina arkitekturen som finns runt omkring.

2. Christianborgs slottkyrka
Kyrkan är ett av mästerverken du kan skåda i Köpenhamn. Det raserades av en stor brand 1992 men har byggts upp och renoverats och resterats, och blivit en av Danmarks finaste kyrkor. Detta är platsen för Danmarks kungliga dop och bröllop. Du kan gå en guidad tur med en historiker som berättar om kyrkans otroliga historia och prakt, vilka som byggt den och vilka som bott där. Jätteintressant för både små som stora.

3. Den blå planeten
Om du har barn med dig så är detta ett stopp ni inte får missa. Självklart är det även roligt för vuxna. Den blå planeten är Nordeuropas största akvarium, och har totalt 48 akvarium med över 7 miljoner liter vatten. Detta är en spännande, lärorik och intressant plats för alla i familjen. Detta är verkligen en av topp tio att göra i Köpenhamn. Det finns många olika sorters fiskar och även stora hajar. Frågan är, vågar du gå ner och mötas av ett enormt akvarium där det simmar en haj? Såklart du vågar. Inte ofta man får den chansen.