Hem Fritiden 3 tips på nya familjetraditioner

3 tips på nya familjetraditioner

1389
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

De senaste åren har flera amerikanska traditioner växt sig starka även här i Skandinavien. Många är visserligen kritiska och väljer att vara negativa omkring dem i en slags nationalistisk eller nostalgisk anda. Men man kan välja att ta till sig de delar av traditionerna som är roliga och som kan vara med till att skapa mysiga familjetraditioner. Här kommer därför 3 tips på traditioner som kan vara roliga och eller mysiga att ta till sig helt eller delvist.

1# Halloween

Halloween är nog den amerikanska tradition som har rotat sig allra mest i svenska familjehem. Även om vi svenskar har våra egna traditioner omkring alla helgons dag, behöver det inte betyda att man inte kan fira Halloween. Framförallt barnen älskar Halloween med sin tradition att klä ut sig och gå på godisjakt. Visst har vi en liknande tigga- godis- tradition vid påsk, men många barn gillar de stora möjligheter till kreativ utklädning som Halloween ger. Även bland vuxna har det blivit allt mera populärt att hålla maskerader med Halloweentema omkring högtiden.

2# Valentins Day

Även när det gäller Valentins Day har vi våra egna väletablerade traditioner vid högtiden, som i detta fall inträffar den 14. Februari varje år. Vi har vår alla hjärtans dag och vi firar egentligen precis samma sak. De svenka traditionerna har dock mera fokus på generell kärlek medan de nyare mera amerikanska inslagen fokuserar på parförhållande. Valentins Day skapar en utmärkt anledning att skämma bort sin partner lite extra. Amerikanskt eller ej, man kan väl aldrig få för mycket kärlek i ett samhälle?

3# Nya inslag i julfirandet

De flesta svenskar älskar att fira jul, precis som amerikanerna. Även om vi har många gemensamma traditioner omkring jul, såsom julskinka, kalle anka och Janssons, har de flesta familjer dessutom egna traditioner. Ett inslag som stammar från USA och England är ett inslag i julfirandet som går ut på att man har speciella jultröjor. Detta bliver allt mera populärt även här i Sverige. Traditionen med att ha en speciell jultröja sätter fokus på att julen är en tid som handlar om familjen och familjemys. Den ar också perfekt för julfrukosten.