Hem Fritiden 3 tips på hur du skämmer bort din katt

3 tips på hur du skämmer bort din katt

1775
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Mat

Vilken mat du ger till din katt påverkar mycket. Ger du rätt anpassat foder så får du en glad katt som mår bra. Vad är rätt foder då? Jo det är några saker man ska tänka på, som till exempel kattens ålder, kattens kondition och hur kattens inställning till motion är, om den är steriliserad eller inte, är den dräktig och så vidare. Även vilken ras katten är kan påverka vilket foder du ska välja. Allt detta kan självklart butiken hjälpa dig med så du får det absolut bästa fodret för just din katt. Sedan har även katter olika smak och tycke precis som vi människor, så ibland måste man prova sig fram och se vad just er katt tycker om och inte.

En fin och skön kattbädd

En kattbädd ska självklart inte bara vara fin, utan den ska vara mysig och skön också. Bädden ska vara en plats där katten kan få lugn och ro, vila, sova och ha som sitt egna. Det finns massa olika modeller och färger, allt för att de ska passa olika hem och olika katter. Ha gärna ett klösträd eller liknande hemma också så att katten inte klöser sönder bädden och andra möbler. Ställ bädden på en plats där katten verkar tycka om att ligga.

Pälsvård

Gör det till en mysig stund mellan dig och katten när du sköter om den. Det finns många olika produkter för att ta hand om din katts päls. Det finns kammar, borstar, kardhandskar, massageborstar, saxar och flera olika sorters schampo – allt för att det ska finnas något som passar alla katter och pälsar.

Följer du de här tre råden så får du troligtvis en välmående, och glad katt som säkerligen trivs i sitt hem och med sin familj. Dessutom med en mycket fin päls.