Hem Fritiden 3 tips kring rätt tält

3 tips kring rätt tält

296
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att tälta är något som de flesta har en relation till. För de flesta är tältning något som väcker varma känslor. För några är det här med tältning kanske förenat med dålig utrustning i kombination med mycket regn, vilket förstört den fina tältupplevelsen. I den här artikeln ger vi dig 3 tips hur du ska tänka vid val av rätt tält.

Tips 1 – campingtält för dig som tycker om att campa

Ett tält som brukar kallas campingtält har ofta större utrymmen, extra förvaringsmöjligheter och separata sovrum än andra tält. Ett campingtält är lite tyngre än andra tält eftersom de oftast inte används vid exempelvis vandring. Det är således viktigt att du tänker igenom vad du ska använda ditt tält till när du väljer. Ett campingtält finns för 4 till 8 personer och anpassa gärna din medhavda utrustning till storleken på rummen som campingtältet skapar.

Tips 2 – vandringstält

Nu pratar vi hög teknologi. Oftast kombineras lätt tältpackning med en tältteknik som inte kan kallas annat än avancerad. Det handlar om tält som är idealisk att ta med sig på en vandring, både på fjällturer likväl som sommarens vandring längs kustbanden i södra Sverige. Du bestämmer helt enkelt var du ska vandra men välj vandringstält istället för campingtält. Tälten är lätta, kompakta men ändå designade för att tåla tufft väderlek med starka vindar och regn.

Tips 3 – taktält

Nu har tekniken kommit så pass långt att du kan använda dina takräcken till ett tält. Jo, du läste rätt, numer kan man tälta på biltaket. Det handlar om att använda biltaket som grund för ditt tält. Du kan således ta bilen till ditt nästa äventyr och sedan slå upp tältet på taket och sova gott i närheten av din bil. Tältet är lätt att ha med på bilen och tar inte längre än 5 minuter att packa upp.