Hem Allmänhet 3 tips du bör tänka på innan köp av markiser

3 tips du bör tänka på innan köp av markiser

95
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Funderar du på ifall det här med markiser är något för dig och ditt hem? Fundera inte längre. Vi vet att det är ett bra val för ditt hem. Hur kan vi veta det? Markiser kan användas i de flesta sammanhang och de som har markiser är oftast nöjda. Vi ger dig 3 tips om vad du bör tänka på innan val av markiser.

 

Tips 1: Typ och form

Alla vill vi väl ha stiliga markiser, men innan du rusar iväg och köper markiser så tänk på vilken typ av markis du vill ha. Det finns nämligen en oerhörd mängd olika typer, former och funktionella markiser. Det handlar om olika färgval till olika typer för att inte tala om ifall du vill ha en elektrisk markis eller om du tänker dig en manuell variant. Du har säkert hört talas om baldakiner, italienska klassiska markiser och sidoarmsmarkiser. Du bör ha tänkt igenom detta noga innan köp.

 

Tips 2: Var ska du ha din markis

Även om stil och form är viktigt så är det egentligen platsen som avgör. Du kan nämligen använda markiser till det mesta. Oavsett om det handlar om att använda en markis ovanför altanen eller trädäcket till balkongen eller vid enskilda fönster så är det där du vill ha din markis som avgör i alla fall storleken. Här kan du tänka fritt, dels ifall trädäckets hela yta ska täckas av en markis eller enbart en liten del. Detta måste du tänka igenom i förväg.

 

Tips 3: Funktion

Funktionaliteten är viktigt att ha tänkt igenom redan innan du botaniserar bland olika alternativ. Det finns exempelvis olika armar som fungerar på olika sätt som du bör känna till. Metall, aluminium eller träarmar är också viktigt att tänka igenom utifrån hur du vill att dessa ska matcha mot övriga huset. En viktig del är manuell vevfunktion eller elektrisk funktionalitet.