Hem Allmänhet 3 Tips för att uppdatera ditt hems värmekostnader

3 Tips för att uppdatera ditt hems värmekostnader

1231
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har värmekostnaderna dragit iväg hemma hos er? Då kanske det är dags att kolla på olika lösningar för att sänka värmekostnaderna. Det finns många olika lösningar och här kommer tre stycken förslag på vad ni kan tänka på:

1. Fönsterbyte

Om ni har gamla fönster i huset så kan det definitivt vara boven i dramat. Gamla fönster är ofta otäta och läcker ut värme och in kall luft. Byter ni till ett nytt energisnålt och miljövänligt fönster istället så får ni fönster som är extra täta och håller värmen inne. Det innebär att ni inte förlorar lila mycket värme och inte behöver ha lika varmt inne och sparar automatiskt på värmekostnaderna.

2. Isolering

Om ert hus är gammalt kanske isoleringen inte är bra? Det kan vara bra att kolla upp isoleringen och se om den behöver bytas. Om detta är något ni inte kan göra själva så finns det kunniga hantverkare man kan anlita för detta. Kanske ni i samma veva ändrar eller byter fasaden på huset då?

3. Installera värmepump

Att installera en värmepump kan vara en bra idé om du bor i villa. Det är en engångs kostnad för att köpa själva värmepumpen och för installation, men detta är pengar du tjänar tillbaka på något eller några år tack vare att du kommer minska din vanliga värmekostnad. Nackdelen med värmepump är i så fall att det tar upp lite plats på väggen där du installerar den. Det blir en pump på insidan i huset och sedan även en fläkt box på utsidan av husväggen. Sedan så låter pumpen litegrann, speciellt när den slår igång.

Vilken lösning ni ska välja beror på hur ni bor och vad ni tycker passar er familj och ert hem bäst. Det finns många kunniga inom detta område som man kan rådfråga om man känner sig osäker. På SparFonster.se kan ni läsa mer om fönsterbyte och se vilka bra och passande lösningar som finns.