Hem Fritiden 3 tips för att hitta rätt yogamatta

3 tips för att hitta rätt yogamatta

1358
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Yoga är populärt idag. Det är en dynamisk och rolig träningsform som kan passa för de flesta. Yoga kan se ut på så många olika sätt! Det kan vara avslappnande och vilsamt men det kan också vara utmanande och fysiskt krävande. Oavsett vilken form av yoga som du föredrar att träna så är det viktigt att ha rätt redskap. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur du väljer rätt yogamatta. Vi kommer gå igenom tre tips för att hitta rätt yogamatta.

Tips

Det finns en uppsjö av olika sorters yogamattor som lämpar sig olika bra för olika sorters yoga.

  • Tips 1: Om du är nybörjare och inte har valt en viss typ av yoga än så rekommenderar vi allround-mattor.
  • Tips 2: Om du däremot har hållit på ett tag och vet vad du gillar för typ av yoga så kan du behöva göra ett mer genomtänkt val. En lite tjockare yogamatta lämpar sig bättre för de lite lugnare formerna av yoga. Kom dock ihåg att det kan vara svårare att hålla balansen på en tjockare matta eftersom det är svårare att känna var golvet är.
  • Tips 3: Utför du yoga med svårare balansövningar kan tunnare mattor vara att föredra. Vet du med dig att du svettas mycket så rekommenderar vi en yogamatta med ett extra bra grepp.

Börja redan idag

Kom igångmed din yogaträning och beställ en yogamatta redan idag. Det finns massor av mattor att välja bland på nätet. Om du känner dig osäker på vilken du ska välja kan det vara klokt att prata med din yogainstruktör, han eller hon har förmodligen några goda råd som kan underlätta för dig när du ska välja matta. Lycka till med din träning. Vi hoppas du ska känna dig trygg med att köpa en yogamatta efter att ha läst ovanstående artikel.