Hem Fritiden 3 tips för att få mera vardagsmotion

3 tips för att få mera vardagsmotion

1291
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det kan vara svårt att få livspusslet till att passa. Man skall ha tid till jobb och karriär, familj och vänner. Och så bör man se till att få motion, men det kan vara svårt att finna tiden till att träna. Här kommer därför några tips på, hur man kan få motionen in i vardagen istället, så att man får tid till annat.

 

Tips 1: Använd trappor istället för hissar och rulltrappor

Varje gång man är i ett hus med flera våningar, där man brukar åka hiss eller rulltrappa, så kan man aktivt välja att ta trapporna istället. Detta även om det är 5 eller 6 våningar. Det handlar om att ändra inställning från att ”det är jobbigt” till:  ”vilken bra möjlighet till gratis vardagsmotion”. Att gå i trappor är bra för ben och bålmuskler, samt kan också vara bra för kondisen om det är många våningar.

 

Tips 2: Ta cykeln istället för bilen

Detta är såklart inte alltid en möjlighet, om man skall transportera sig många mil. Men om man skall handla in i mataffären, eller pendla till en arbetsplats som ligger inom några kilometers avstånd, så är cykeln en upplag möjlighet till vardagsmotion. Dessutom sparar man pengar jämfört med om man tar bilen. Om man ska cykla mycket, så är det viktigt att man har en bra cykel, som är anpassad till ändamålet. Om man cyklar runt på en gammal rostig cykel, som mestadels har stått i garaget i många år, så får man ofta en dålig upplevelse, och tröttnar snabbt. En kvalitetscykel som passar till dig och där du bor, kan du bland annat finna hos hellorider.

 

Tips 3: Klipp gräset med en handjagare istället för med en motorgräsklippare

De flesta som har en trädgård men en gräsmatta, har en motorgräsklippare nuförtiden, antingen el eller bensindriven. Men om man droppar den, eller i alla fall inte använder den varje gång, och istället använder en klassisk manuell gräsklippare, populärt kallad handjagare, så får du massor med gratis och nyttig vardagsmotion.