Hem Bostads 3 tips angående vattenkokare

3 tips angående vattenkokare

3196
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

3 tips angående vattenkokare

En vattenkokare i någon variant, finns snart i alla svenska hem. Det finns numera en mängd varianter att välja mellan på marknaden, med olika funktioner och design. Många använder den mest till att koka vatten till sitt te, men den kan ha många användningsområden. Här följer 3 tips till hur man kan använda sin vattenkokare, och vad man kan tänka på när man skaffar en ny.

Spara tid och pengar – och bli samtidigt mera miljövänlig

Det går som regel mycket snabbare att koka upp vatten i en vattenkokare, än i en kastrull på spisen. Därför kan man spara såväl tid som pengar, genom att koka upp vatten till pasta, ris osv. i en vattenkokare först och sen hälla över i kastrullen. Man sparar pengar eftersom det kräver mindre ström på det sätten, vilket även är bra för miljön. Hur mycket tid man kan spara, och hur mycket ström som går åt, kan dock variera mellan olika vattenkokare. Därför är det en bra idé att jämföra effekt och energiförbruk, när man skall välja vattenkokare.

Olika temperaturer till olika föremål

Förutom pastavatten och te, kan man också använda sin vattenkokare till att brygga kaffe i en stämpelkanna, eller varför inte till snabba soppor eller snabbkaffe. När man använder sin vattenkokare till många olika föremål, kan det vara en bra ide att skaffa en vattenkokare med olika temperaturfunktioner. Om man t.ex. skall koka vatten till te, kan man ställa in den på att koka upp till max 80 grader, så att man inte bränner tungan. De mest avancerade vattenkokarna har mellan 6 – 8 olika temperaturinställningar. Dessutom kan du få en vattenkokare med temperaturhållningsfunktion, vilket betyder att vattnet bibehåller den valda temperaturen upp till en halvtimme.

Uttryck en modern stil i köket med wi-fi och tidsenlig design

Det finns vattenkokare idag, som har en inbyggt wi-fi funktion. Det innebär att man kan styra sin vattenkokare via en smartphone, och på så sätt hålla koll på vattennivå och exakt temperatur. Förutom moderna funktioner så finns det många olika designs att välja mellan. Om man använder sin vattenkokare mycket, kan det vara en fördel att låta den stå framme. Och i det tillfälle vill man oftast att den passar in i den design och stil, som resten av köket eller övriga köksredskap och maskiner har.