Hem Allmänhet 3 tips angående att förebygga ryggproblem

3 tips angående att förebygga ryggproblem

2752
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur viktig ryggen är för den totala hälsan och livsglädjen upptäcker man när man själv drabbas av ryggsmärtor. De flesta upplever det någon gång i livet, men det går för de flesta över igen. Tillbakavändande eller kroniska ryggsmärtor är däremot oerhört begränsande för ens livsföring, eftersom nästan alla rörelser man gör innefattar ryggen i en eller annan grad. Det är även psykiskt belastande att ha dessa smärtor som påverkar vardagen. Därför gör man sig själv en stor tjänst, om man gör allt man kan för att undvika ryggproblem. Här kommer därför 3 tips på hur man kan förebygga ryggproblem.

1# Håll dig aktiv

Det allra viktigaste för att förebygga ryggproblem, är att man håller sig aktiv med olika sorters motion och rörelse. En allt för stillasittande livsstil är en av de vanligaste orsakerna till att man utvecklar ryggproblem. Dels för att ryggen i sig själv är gjord till att vara i aktivt tillstånd, men dels också för att motion och rörelse håller bålmuskler i form, och dessa muskler hjälper till med att beskydda ryggen vid exempelvis fall och liknande.

2# Undvik större övervikt

Att släpa runt på många extra kilon, sliter på ryggen. Framförallt när de flesta av dessa kilon är fett. När det gäller vikt så hjälper tips 1 även på detta, men för de flesta av oss krävs det också att man tänker på vad man äter. Mellan ryggvirvlarna har vi diskar som skyddar ryggvirvlarna mot friktion och sammanfall. Dessa slits med åren, och bär man runt på massa övervikt kommer effekterna av slitaget oftast i yngre ålder.

3# Kroppshållning

En annan viktig faktor för att hålla ryggen sund, är kroppshållning. Detta innefattar hur man går och står, men även att man lyfter på rätt sätt när man flyttar saker. Det kan ta lång tid att ändra sin kroppshållning om man kroppen har vant sig till en mindre bra hållning. Det finns dock hjälp att få numera, eftersom man kan få hållningskorrigerande kläder. Du kan blanda annat finna dessa plagg, och läsa mer om dem via länken.