Hem Allmänhet 3 bra saker du bör veta om stödstrumpor

3 bra saker du bör veta om stödstrumpor

399
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Strumpor kan göra mer än att hålla dina fötter varma och torra – specialiserade strumpor kan förbättra och förhindra många hälsotillstånd. Kompressionsstrumpor eller stödstrumpor är specialiserade strumpor som trycker lätt på dina ben och vrister. De kan hjälpa till att förbättra blodflödet från dina ben till ditt hjärta.

Vem har behov av stödstrumpor?

Kompressionsstrumpor eller stödstrumpor kan vara fördelaktiga för många tillstånd. Bland annat är det bra för att:

  • Öka cirkulationen i benen

  • Minska svullnad i ben och vrister

  • Förbättra lymfdränage

  • Hantera ortostatisk hypotoni eller lågt blodtryck när du står upp efter en period av sittande

  • Förhindra att blod samlas i benens vener

  • Förhindra djup ventrombos i benen

  • Förebygga venösa sår

  • Minska smärta relaterad till åderbråck

Andra situationer där det är användbart med stödstrumpor

Det går även använda stödstrumpor vid andra situationer än ovanstående. Till exempel så har idrottare ibland kompressionsstrumpor på armarna eller händerna för att förbättra blodflödet och syretillförseln när de tränar, tränar eller under tävling.

För en person som är rullstolsbunden kan kompressionsstrumpor hjälpa till att förbättra blodflödet och minska svullnad i benen.

Gravida kvinnor som är benägna att svullna upp i sina ben, fötter eller vrister kanske vill bära stödstrumpor för att minska risken för svullnad.

Flygplanspassagerare eller besättning på långa eller täta flygningar kan bära kompressionsstrumpor för att öka cirkulationen och minska risken för att utveckla djup ventrombos eller blodproppar.

För personer som står på fötterna hela dagen på jobbet är det inte heller fel med ett par stödstrumpor.

Var du kan hitta stödstrumpor att köpa

Du kan köpa stödstrumpor lite varstans, bland annat på Apoteket men även via Bozzado. Se bara till så att du har rätt storlek och rätt kompression på dem. I vissa fall kan en läkare rekommendera att du ska ha det och då får du reda på vad för slags strumpor det ska vara.