Hem Allmänhet 3 anledningar till att använda energibars

3 anledningar till att använda energibars

131
0
DELA

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Energibars är en kompakt källa till kolhydratenergi, som kan ätas före, under och efter träning. Vissa är gjorda av naturliga ingredienser, och andra är beroende av syntetiska sockerarter och tillsatser. Det finns en stor variation i stilar, texturer, smaker och även i näringsvärde. I den här artikeln kommer vi att ge dig tre anledningar till att börja använda energibars.

Anledning 1 – ren energi

Energibars i sin mest grundläggande form är ett sätt att leverera energi, i form av kolhydrater, till din kropp, vanligtvis för att driva på träning eller aktivitet. Dessa kolhydrater kan komma från naturliga källor som frukt, honung, växtsirap och spannmål, eller från bearbetad stärkelse och tillverkat socker. Ifall du behöver en energikick mitt i ett träningspass är det ren energi som erbjuds i form av en bar.

Anledning 2 – fyller på kolhydraterna

Din kropp lagrar kolhydratenergi som glykogen i dina muskler. Detta förbrukas under träning. När du äter en energibar fylls din kropp på med kolhydrater, inklusive sockerarter, och ger din kropp en energikick för att hålla dig starkare längre. Ifall du har en aktiv livsstil och äter bra är hälsosamma energibarer ett bra tillskott som ger en välbehövlig energikick. Idrottare tar ofta en energibar innan ett träningspass.

Anledning 3 – skiljer sig från andra bars

Med sitt fokus på att fylla på energi skiljer sig energibars från andra bars. Ta exempelvis proteinbars som har till uppgift att fylla på protein. Tar du en sådan bar när du är mitt uppe i ett tungt träningspass med hopp om att få en energikick, så lurar du dig själv. Vissa barer på marknaden hävdar att de hjälper till med viktminskning. De är vanligtvis låga i kalorier och låga i näringsämnen också. Var försiktig med alla produkter som lovar viktminskning eftersom detta i allmänhet är beroende av en mängd konstgjorda kemikalier, vanligtvis med brist på bevis för att stödja deras påståenden.